Badrumsmatta

Badrumsmatta har du badrummet

En badrumsmatta finns i olika färger och former.

En badrumsmatta kan vara det som gör att man ser fram emot att borsta tänderna om morgonen eller så kan den vara det som gör att ens badrum är en fara för hälsan. Det går att finna vackra mattmodeller för badrummet, men kanske viktigare än utseende och material är att man tar hand om den här mattan på rätt sätt. I badrummet så blir det blött och mattan som ligger på golvet ska klara av detta och även vara lätt att tvätta och torka.

En säker badrumsmatta

Något som man givetvis måste tänka på är halkrisken i badrummet, och det här rummet måste ha en matta som inte kommer att glida omkring. Många gånger så är det just det där med halka som gör att man lägger in en matta. Bra badrumsmattor har en undersida som inte glider mot det hala badrumsgolvet. Det här gör att den kommer att ligga kvar på sin plats och också att den inte viker sig så att man behåller den snygga formen.

Färg och känsla

Det finns så många olika färger och designer för badrumsmattor att man lätt kan finna det som kommer att passa ihop med badrummets dekor. En del väljer att matcha med handdukar medan andra tänker mer på hur övrig inredning ser ut. Även om det kan vara otroligt snyggt med en ljus och fräsch färg så ska man tänka på hur fräsch den här färgen kommer att se ut efter några veckors användning. Märkare färger gör att mattan håller sig snygg längre. Känslan man har på mattan beror förstås på hur den är gjord. Man kan välja en variant som har långa hår som man sjunker in i och så finns det korthåriga varianter som kanske till och med känns lite sträva.

Vatten och mattan

En sak som är viktig att tänka på är hur mattan kommer att hantera vatten. I och med att den är till för badrummet så är det förstås så att den är gjord i material som klarar av väta men på vilket sätt? Kommer mattan att suga upp det vatten som spills på golvet från handfat och dusch eller kommer den att stöta det ifrån sig? Det här ska man ta reda på så att man vet hur man ska hantera golv och matta då man får ansamlingar av vatten.

Rent och fräscht

En badrumsmatta måste vara fräsch annars så kommer den att skapa en miljö som man inte trivs med. Om man inte håller mattan torr så kan det börja växa i den och då är det rent av hälsovådligt att ha mattan på plats. Satsa på material som är enkla att rengöra. Det bästa är om man kan kasta badrumsmattan i tvättmaskinen på höga grader för att sedan torka den. Då kan man alltid se till att ha en fräsch badrumsmatta på golvet i badrummet.